Öğrencilerimiz, Prof. Niles ile Bir Araya Geldi

GPC311 ÖĞRENCİLERİ, PROF. DR. SPENCER NILES İLE BİR ARAYA GELDİ!

GPC311 (Career Guidance and Counselling) dersini alan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri, ders kitaplarının yazarı Prof. Dr. Spencer Niles ile Skype aracılığıyla bir araya geldi. Part-Time öğretim görevlisi Uzm. Psk. Nurdan Ünalan’ın davetine nazik yanıt veren Prof. Dr. Niles’le, 3 Ocak 2018 tarihinde yapılan final sınavının hemen ardından bağlantı kuran öğrencilerimiz, William ve Mary Üniversitesinin Dekanına heyecanla sorularını yönelttiler. 20 dakika planlanan görüşme, Niles’ın ayrıntılı yanıtları ve ilgisi nedeniyle yaklaşık 1.5 saat devam etti. Öğrencilerimiz, başarılı bir psikolojik danışman olmak için nasıl bir gelişim planı izlemeleri gerektiğini, öğretmenlikten akademik yaşama nasıl geçtiğini, kararsız gençlere nasıl kariyer danışmanlık yapılabileceğinin inceliklerini, Türk kariyer uygulamaları hakkında ne düşündüğünü, önerilerini, kariyer danışmanlığı alanındaki saygın yüksek lisans ve doktora programlarını ve daha birçok konuda soru sorma fırsatını buldular. Görüşme, hem sohbet hem de akademik bir ders havasında geçti. Amerika’da sabahın ilk saatlerinde neşeyle öğrencilerimizi karşılayan Niles’e alana yaptığı katkılardan ve gösterdiği nazik ilgiden dolayı teşekkür eden Ünalan ve öğrencileri, Niles’le hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadılar.

Prof. Dr. Spencer Niles Kimdir?

Prof. Dr. Spencer Niles, Bloomsburg Üniversitesi ilköğretim eğitiminde yaptığı lisans eğitiminin ardından Lehigh Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlamış, doktora derecesini ise Penn State Üniversitesinden almıştır. Öğretmenlik deneyiminin ardından çeşitli üniversitelerde akademik kariyerine başlamış olan Niles’ın, 130’dan fazla yayını bulunmaktadır. Kariyer danışmanlığı alanındaki en önemli akademisyenlerden biri olan Niles, 2013 yılından bu yana William and Mary Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Pek çok proje ve uluslararası kurumda önemli çalışmalara katılmış olan Niles’in “Career Development Interventions in the 21 st Century” adlı kitabı, Üniversitemiz PDR bölümünde GPC311 dersi kapsamında okutulmaktadır. Ülkemize çeşitli çalışmalar kapsamında 5 kez gelmiş olan Niles’in, çok sayıda başarılı bulduğu Türk doktora öğrencisi de olmuştur.