Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanından

Sevgili öğrenciler,

Toplumun her yaştan bireyine aile, okul ve kariyer alanlarında psikolojik danışma sunmak üzere 21. Yüzyıl becerilerine sahip, değişime uyum sağlama kapasitesi yüksek ve donanımlı psikolojik danışman yetiştirmek için çıktığımız bu yolda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalında Lisans ve Yüksek Lisans programları yürütülmektedir.
Lisans programında yaşam boyu gelişim, sosyal psikolojivepsikopatoloji gibi teorik derslerin yanı sıra bireyle ve grupla psikolojik danışma, kariyer psikolojik danışması gibi psikolojik danışman adaylarının alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilen süpervizyon altındagerçek danışanlara psikolojik danışma sundukları uygulama dersleri yer almaktadır. Yüksek lisans programında ise araştırma teknikleri ve istatistik gibi araştırma çalışması üretme becerisi edindirmeye yönelik derslerle birlikte teorik ve uygulama temelli ileri düzey psikolojik danışman becerilerine odaklanan dersler mevcuttur. Bu sayede, derslerin %100 İngilizce olarak yürütülmesi avantajından faydalanarak sadece ulusal değil uluslararası platformlarda da söz sahibi hem nitelikli araştırmacılar hem de psikolojik danışma alanındaki yenilikleri takip eden ve psikolojik danışmanın farklı alanlarında beceri sahibi uzman psikolojik danışmanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.

Dr. Begüm Serim- Yıldız