‘’Bir Vakayı Pozitif Psikoloji Perspektifinden İnceleme Çalışması’’ Başlıklı Atölye Çalışması Gerçekleştirildi!

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı, EduAction Öğrenci Topluluğu ve Ankara Üniversitesi PDR Topluluğu işbirliğinde 13 Mart 2021 Cumartesi günü atölye çalışması düzenlendi. İki üniversite topluluğunun ortaklığında yapılan “Bir Vakayı Pozitif Psikoloji Perspektifinden İnceleme Çalışması” başlıklı çevrimiçi etkinlik Doç. Dr. Tuğba Sarı ve Doç. Dr. İlhan Yalçın’ın katılımları ve sunumlarıyla gerçekleşti.

Etkinlikte ilk önce Doç. Dr. Tuğba Sarı ‘’Pozitif Psikoterapi Nedir?’’ başlıklı aktarımı ile başladı ardından her iki hocamız vaka sunumu yaptılar. Doç. Dr. İlhan Yalçın ve Doç. Dr. Tuğba Sarı Pozitif Psikoloji ve Pozitif Psikoterapi perspektifinden vaka yorumlaması gerçekleştirdi. Daha sonra katılımcılara önceden okumaları için gönderilmiş olan vaka metni hakkında sorularını ilettiler. Her iki hocamızda katılımcıların sorularını yanıtlayarak değerli bilgiler paylaştı. Son olarak konuşmacılarımızın çeşitli kitap ve kaynak önerileriyle etkinliğimiz son buldu. Katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ederiz.