Ana içeriğe atla

I. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi!

 

I. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi!

Ülkemizde ilk kez düzenlenen 1. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu'na TED Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 27 Şubat 2021 Cumartesi günü TED Üniversitesi ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği iş birliğinde düzenlenen sempozyuma ilgi oldukça yoğundu. Yüzden fazla üniversiteden binlerce katılımcının yer aldığı sempozyum, YouTube'dan da canlı olarak yayınlandı.

Açılış oturumu ve konuşmaları, TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Belgin Ayvaşık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oya Yerin Güneri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kavak, Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar'ın yanı sıra, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Uzm. Psk. Dan. Oğuz Özat, Basın-Yayın Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdal Hamarta ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Savaş Ceylan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kariyer psikolojik danışması alanında çok sayıda çalışması bulunan 11 üniversiteden 14 alanında uzman öğretim üyesi ve uygulamacının katkı sunduğu, üç oturumdan oluşan sempozyumun moderatörlüğünü, Prof.Dr. Binnur Yeşilyaprak, Prof.Dr. Fidan Korkut Owen ve TEDÜ Eğitim Bilimleri Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Olcay Yılmaz üstlenirken, programın sunuşu TEDÜ Eğitim Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Nergis Hazal Yılmaztürk tarafından gerçekleştirildi. 

Sempozyumun 1. oturumu olan "Kariyer Psikolojik Danışmasını Keşfetmek" oturumunda kariyer psikolojik danışması uygulamaları açıklanırken; 2. oturum "Kariyer Psikolojik Danışmasını Uygulamak" oturumunda, dünyada ve Türkiye’de kariyer psikolojik danışmanlığı uygulamaları/örnekleri/modelleri aktarıldı. Son oturum olan "Kariyer Psikolojik Danışmasını Yeniden Biçimlendirmek" oturumunda ise gelecek projeksiyonlu bir bakış açısı ile güncel konular, uygulamalar, sorunlar, fırsatlar; COVID 19 ve kariyer gelişimi, teknoloji ve BİT kullanımı, kariyer danışmanlığı ile ilgili gelecek öngörüleri üzerinde duruldu.