Mezunlarımız Anlatıyor...

Nur Şimal UTSAK

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, 2018 Mezunu

Özel Kocaeli Bilgili Kültür Okulları- Okul Psikolojik Danışmanı

"TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2018 mezunuyum. 2018 Eylül ayından beri Kocaeli Özel Bilgili Kültür Okulları’nda İlkokul Bölümü Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışıyorum. Bunun yanı sıra 6-9 Yaş Arası Sosyal Beceri Geliştirme Programı’nın da uygulayıcılığını yürütüyorum. TED Üniversitesi’ni tercih etmemdeki en büyük etken Türk Eğitim Derneği’nin eğitim alanında senelerdir süregelen birikimi ve eğitim dilinin %100 İngilizce olmasıydı. Üniversite hayatım boyunca tüm derslerde sahip olduğumuz yaşayarak ve uygulayarak öğrenme imkanı, gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmalar, uygulanan çağdaş yaklaşımlar ve sıkı bir uluslararası literatür takibi sayesinde oldukça farklı alanda gelişerek mezun oldum ve bunun sahada çokça faydasını gördüm. Değerli hocalarım sayesinde önce kendimi çok iyi tanıyarak ve güçlü yönlerimi bilerek kariyer yolumu planlama şansım oldu. TED Üniverstesi’ne ve değerli akademisyenlerine, bana kattıkları her şey için teşekkür ederim."