Ana içeriğe atla

Mezunlarımız Anlatıyor: Onur Kızılkaya '17

Tarih:  Date

"Merhaba, ben Onur Kızılkaya. TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ilk mezunlarındanım. Şu anda VKV Özel Koç Lisesi'nde okul psikolojik danışmanı olarak çalışıyorum ve Orta Doğu Teknik Üniversite’sinde yüksek lisansıma devam ediyorum.

TEDÜ Eğitim Fakültesi’nin bana sağlamış olduğu dünya vatandaşı vizyonu, yabancı dilde eğitimi sayesinde kariyerime emin adımlarla başladım. Fakültenin en büyük özelliği ise alana hakim öğretim üyelerinin ile hem akademik hem sosyal anlamda her zaman ulaşılabilir ve yardıma açık olmalarıdır.İşe girişte ve yüksek lisans kabul aşamamda, adaylar arasında elemeleri geçenlerin çoğunluğunuTEDÜ mezun adayları oluşturuyordu ve çoğumuz istediğimiz yerlere girmeye hak kazandık.

Bölümümün ilk mezunu olmama rağmen TEDÜ – Eğitim Fakültesi/PDR mezunu olmanın ayrıcalığını ilk iş görüşmemden anladım. Farklı yerlerde yaptığım stajlar, uygulama ağırlıklı dersler ve yabancı dilde eğitim sayesinde diğer adaylar arasından kolayca sıyrıldığımı fark ettim. Kariyerimin ilk yılında böyle güzel bir başlangıç yapmamı sağlayan TEDÜ ailesine çok teşekkür ederim."