Ana içeriğe atla

Öğrencimiz University of Arizona'da Yaz Stajında...

Tarih:  Date

 

"Merhaba,

Ben Merve Nur Akoğlu, Üniversitemizin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim.

Yaz stajı için geldiğim ABD-University of Arizona’ da Down Sendromu, Fragile X sendromu ve hafif-orta düzey otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin bellek ölçümlerinin yapılıp, zekâ puanı ölçümü testlerinin geliştirildiği bir araştırma laboratuvarında görev alıyorum. Mesleki gelişimime yardımcı olduğuna inandığım bir ekip ile çalışmaktayım. Tabiki bu süreçte benim için hiçbir şey kolay olmadı, yurt dışındaki birçok üniversiteye yapmış olduğum başvurular, kabul edilip edilmeme heyecanı-stresi…  Sabretmenin, azim göstermenin çok önemli olduğunu vurgulamak isterim.

Bu laboratuvarda Öğretim görevlisi Dr.Jamie Edgin liderliğinde Down Sendromu, Fragile X sendromu ve otizm spektrum bozukluğu tanısı konulmuş bireylerle klinik çalışmalar yapılmakta. Bahsettiğim tanılara sahip bireyler için geliştirilmiş olan zekâ ve bellek testlerinin uygulanması ve değerlendirilmesinde aktif görev almaktayım. Aynı zamanda proje süreçlerinde, araştırmaya katkı sağlayabilmek adına da literatür taraması yapmaktayım. Bu laboratuvar çalışmasının akademik gelişimime katkı sağlamasının yanında, farklı kaynak taraması yapmak da dil gelişimimi pozitif yönde etkilemekte. Yenilikçi süreçlerin içinde yer almak heyecan verici ve beni mutlu hissettiriyor. Buradaki kazanımlarımın mezun olduktan sonra da akademik hayatıma olumlu etkileri olacağına inanıyorum. Daha öncesinde bir Avrupa deneyimim olmuştu fakat Amerika’da bir üniversite araştırma projesinin içinde yer almak şu ana kadar yaşadığım deneyimlerden çok daha farklı.

Yürüdüğüm yolda her zaman yanımda olduğunu bildiğim, beni yalnız bırakmayan, ne zaman kapılarını çalsam sorularıma hep yanıt bulabildiğim saygı değer hocalarıma, burada bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bundan 4 sene önce katıldığım TED ailesinde hayallerimi gerçekleştirebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Böylesi köklü bir ailenin üyesi olduğum için de kendimi şanslı hissediyorum."

Bizler de TEDÜ EF Ailesi olarak öğrencimize güzel düşünceleri için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.