Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar 19 Mayıs Üniversitesi'nde atölye sunumunda...

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Voltan-Acar, 30.10.2019'da 100.Yıl Eğitim Sempozyumu kapsamında 19 Mayıs Üniversitesi'nde VAM Modeli atölye sunumu gerçekleştirdi!

Voltan Acar -Molaei (VAM) Modeli Nedir?

Kültüre duyarlı psikolojik danışmaya tam bir örnek olan VAM Modeli Türk ve İran Kültürüne göre geliştirilmiştir. Batı kuramlarından farklı olarak VAM Modelinde değişim stratejilerine yer verilmiştir. Ayrıca, batı literatürüne bakıldığında psikodramanın dışında tüm diğer psikolojik danışma ve psikoterapi kuramları bireysel psikolojik danışma olarak çıkmış sonradan grupla psikolojik danışmaya uyarlanmıştır. Oysa VAM modeli grupla psikolojik danışmada gelişmiş daha sonra bireysel psikolojik danışmaya adapte edilmiştir. Daha fazla bilgi için tıklayınız.