Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi İş Birliğiyle Sürdürülen “Sesimiz Var” Başlıklı Psikoeğitsel Grup Çalışması Tamamlandı!

abbkadin

Tarih:  Date -

Eğitim Fakültesi, TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar’ın danışmanlığı ile Cemre Öztoprak tarafından sürdürülen yüksek lisans tezi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ile iş birliği yapılmıştır. Bu iş birliği kapsamında kendini susturan kadınların güvengenlik becerisini güçlendirmeyi hedefleyen “Sesimiz Var” başlıklı psikoeğitsel grup çalışması yürütülmüştür. Program, kadın katılımcılar ile düzenlenmiştir ve dokuz hafta sürmüştür. Program süresince her hafta farklı temalarda interaktif çalışmalar sürdürülmüştür; güvengen iletişim, duygular, sınırlar ve 'hayır' deme gibi temalar ele alınmıştır. 10 Oturum süren programın sonunda ise “Sesimiz Var” psiko-eğitsel grup çalışmasına katılan kadınlara katılım sertifikaları verilmiştir.

Programa ilişkin katılımcıların öne çıkan bazı öz değerlendirmeleri şu şekildedir:

"Bu program kendimi her yönden daha iyi tanımama yardımcı oldu."

"Kendimi gözlemlemeyi ve değerlendirmeyi öğrendim."

"Kendimi daha fazla dinlemem gerektiğini fark ettim."

"Huzursuzluklarımın kendimi ihmal etmekten kaynaklandığını fark ettim."