Cinsel Farkındalık Temelli Eğitim Programı Duyurusu

Cinsel Farkındalık Temelli Eğitim

Tarih:  Date -

Sevgili TEDÜ’lüler,

TED Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı 3.sınıf öğrencileri Büşra Başar, Çisil Akdemir, Damla Ayvaz tarafından yazılan TEDÜ LAD tarafından desteklenen Araştırma Görevlisi Ayşegül Aracı İyiaydın’ın danışmanlığındaki “Üniversite Öğrencilerinin Cinsel Farkındalık Temelli Eğitim Programına Katılımlarının Cinsel Mitlere İnanış, Cinsel Tutum ve Cinsel Bilgi Düzeylerine Etkisi” başlıklı proje kapsamında 8 haftalık çevrimiçi ortamda ve Cumartesi akşamları 20.00-22.00 saatleri arasında cinsel farkındalık temelli eğitim programı düzenlenecektir. Oturumlar hiçbir şekilde kayıt altına alınmayacaktır. Eğitim kontenjanla sınırlıdır.

Çalışma öncesinde ve sonrasında çalışmanın etkililiğini değerlendirmek adına yaklaşık 20’şer dakika sürecek olan 4 farklı anket uygulaması yapılacaktır. Bu anketlerde hiçbir şekilde kimlik bilgisi istenmeyecektir. Anketler çevrimiçi bir link aracılığı ile mail adreslerinize gönderilecektir. Eğitimler 18 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olup, ön-test uygulaması 14-18 Haziran tarihleri arasında uygulanacaktır. Çalışmanın bitiminde araştırmanın sonuçları bilimsel platformlarda sunulmak ve yayımlanmak üzere kullanılabilecektir.

Eğitim katılımcılarının 18-24 yaş aralığında, anadili Türkçe olan veya anadil seviyesinde Türkçe bilmesi ve TED Üniversitesinde okuyor olması beklenmektedir. Çalışmanın ilkelerini kabul eden ve çalışmaya katılım için belirlenen ön koşulları sağlayan adaylar başvuru formunun yer aldığı link üzerinden başvuru yapabilir.  Başvuru değerlendirmelerinde başvuru sırasına göre, cinsiyet ve fakülte arası dağılımın dengeli olmasına özen gösterilecektir. Ayrıca, kontrol grubunda yer alacak öğrenciler ise, ikinci bir eğitim grubunda öncelikli aday olmaya hak kazanacaklardır.

Detaylı bilgiye projenin sexualawareness isimli Instagram hesabından veya sexualawareness@tedu.edu.tr tarafından maillerinize gönderilen postadan ulaşabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Kontol Grubu Başvuru Formu: https://forms.gle/XQR5WyGpck8qtapZA

Deney Grubu Başvuru Formu:https://forms.gle/6aEF78tEiEYtgehw5