Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ABD olarak hazırlık öğrencileri ile buluştuk!

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ABD dahil olmak üzere tüm Eğitim Fakültesi Anabilim Dalı Başkanları hazırlık öğrencileri ile buluştu ve öğrenciler ile bölümlere dair sohbet gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Nilüfer Havva Voltan Acar 25. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nde!

Prof. Dr. Nilüfer Havva Voltan Acar, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde 16 – 19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek 25. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nin açılış konferansına "Zamanda Yolculuk" başlıklı konuşmasıyla katılım sağlayacaktır.
25. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’nin bu yılki ana teması ise  “Ruh Sağlığı Alanında Değişen İhtiyaçlar: Psikolojik Danışman Eğitimine Yansımaları” olarak belirlenmiştir.

Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Begüm Serim-Yıldız, Yüksek lisans öğrencileri Rumeysa Alınak ve Elif Torun’un çalışmaları Amerika’nın Charlotte şehrinde yapılacak olan 45. STAR Konferansında sunulmak üzere kabul edilmiştir!

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Begüm Serim-Yıldız, PDR Programı Yüksek lisans öğrencileri Rumeysa Alınak ve Elif Torun’un “A Quantitative Investigation of Honeymoon Phase Representations of Kahramanmaraş Earthquake in Mainstream Turkish Newspapers” başlıklı çalışmaları Amerika’nın Charlotte şehrinde yapılacak olan 45. STAR (Stress, Trauma, Anxiety and Resilience) Konferansında sunulmak üzere kabul edilmiştir.

Öğr. Gör. Nergis Hazal Yılmaztürk, 29 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen XII. Başkent Üniversitesi PDR Günleri: Teknoloji ve Yapay Zekanın PDR'ye Yansımaları Çalıştayı'nda!

TEDÜ PDR Öğretim Görevlimiz Nergis Hazal Yılmaztürk, 29 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen XII. Başkent Üniversitesi PDR Günleri: Teknoloji ve Yapay Zekanın PDR'ye Yansımaları çalıştayında "Sharenting" semineri ile okul psikolojik danışmanları ve PDR öğrencileri ile buluştu.

Yüksek lisans öğrencilerimizden Elif Torun ve Rumeysa Alınak, Çekya’nın Prag şehrinde gerçekleşecek olan 33. Uluslararası Psikoloji Kongresi'nde !

Rehberlik ve Psikolojik Danıșmanlık Programı yüksek lisans öğrencilerimizden Elif Torun ve Rumeysa Alınak, 21-26 Temmuz tarihleri arasında Çekya’nın Prag şehrinde gerçekleşecek olan 33. Uluslararası Psikoloji Kongresinde (ICP) sunmak üzere “Adam Öldürme Suçundan Hüküm Giyen Kadınların Partnerlerinin Ölümünün Ardından Yas Deneyimleri” başlıklı bildirileri için kabul almışlardır.

“Kaos Döneminde Hayatta Kalma” temalı 7.PDR Öğrencileri Günü etkinliği!

TEDÜ PDR Ana Bilim Dalı, TED Üniversitesi EduAction Öğrenci Topluluğu ve PDOK TED Üniversitesi Temsilciliği olarak bu yıl yedincisini düzenlediğimiz 7.PDR Öğrencileri Günü 5 Mayıs 2024 Pazar günü “Kaos Döneminde Hayatta Kalma” teması ile gerçekleştirilecektir.

Detaylı bilgi için sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programımız EPDAD Tarafından Akredite Edildi!

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans programımızın Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Eğitim Fakülteleri için yetkilendirilmiş tek resmi kuruluş olan Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yeniden akredite edildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Öğr. Gör. Nergis Hazal Yılmaztürk "Sharenting" sunumuyla XII. Başkent Üniversitesi PDR Günleri'nde!

TEDÜ PDR Öğretim Görevlilerimizden Nergis Hazal Yılmaztürk'ün de "Sharenting" sunumuyla katılacağı XII. Başkent Üniversitesi PDR Günleri, Teknoloji ve Yapay Zekanın PDR'ye Yansımaları teması ile 29 Nisan 2024'te Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonunda  gerçekleştirilecektir.

Türkiye’de Tüm Lisans Programları Akredite Olan Tek Eğitim Fakültesiyiz!

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak tüm lisans programlarımızın Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Eğitim Fakülteleri için yetkilendirilmiş tek resmi kuruluş olan Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yeniden akredite edildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Fakültemiz bu yönüyle hâlihazırda Türkiye’de tüm lisans programları akredite olan tek Eğitim Fakültesi olma özelliğini taşıyor!

Dr. Fatma Zehra Ünlü Kaynakçı danışmanlığı ile PDR 4. sınıf öğrencimiz Ata Bartu Biçer’in ana yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı!

Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Zehra Ünlü Kaynakçı danışmanlığı ile PDR 4. sınıf öğrencimiz Ata Bartu Biçer’in ana yürütücülüğünü yaptığı “Okulun Yapı Taşı Psikolojik Danışmanlar: Okul ile ilgili Değişkenler ile Psikolojik Danışmanların Yaşam Doyumu, Psikolojik Sağlamlıkları ve Öz Bakım Düzeylerinin incelenmesi” projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Abone ol