Ana içeriğe atla

‘’Kırılgan Gruplar’’ Temalı 4. PDR Öğrencileri Günü Düzenlendi!

Tarih:  Date

 

TED Üniversitesi EduAction Öğrenci Topluluğu ve TEDÜ PDR Ana Bilim Dalı ortaklığında geleneksel olarak düzenlenen 4. PDR Öğrencileri Günü bu yıl ‘’Kırılgan Gruplar’’ temasında 20 Mart Cumartesi günü çevrimiçi ortamda gerçekleşti. Program kapsamında 5 seminer 2 atölye gerçekleşti ve etkinliğe öğrencilerin, mezunların ve saha çalışanlarının büyük ilgisi oldu. PDR Öğrencileri Günü etkinliği EduAction Öğreci Topluluğu Başkanı Neslihan Alakabak, TEDÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, TEDÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kavak, UNFPA Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Etkinliğin ilk semineri ‘’Göçmen/Mülteci Öğrenciler ve Aileleri ile Çalışmak’’ başlığıyla Dr. Mana Ece Tuna tarafından gerçekleştirildi. İkinci seminer Doç. Dr. Nilüfer Koçtürk tarafından gerçekleştirildi. Bu seminerde ‘’Çocukluk Dönemi Cinsel İstismarı’’ konusu ele alındı. Üçüncü seminerde ‘’Okulda Şiddet ve Şiddete Maruz Kalmış Çocuklarla Çalışmak’’ hakkında bilgilenmek amacıyla Dr. Öğr. Üyesi Evrim Çetinkaya Yıldız ile bir araya geldik. Dördüncü seminerimizde ise Prof. Dr. Özgür Erdur Baker hocamız tarafından ‘’Yoksulluk ve Travma’’ başlıklı sunum gerçekleştirildi. Beşinci ve son seminerde ise Dr. Öğr. Üyesi Hanife Akgül ‘’65+ Üstünü Kapsamak: Gerontoloji ve Psikolojik Danışma’’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Etkinlik kısa bir aradan sonra atölyeler ile devam etti. İlk atölye çalışması Psk. Dan. Şeyma Büyükurvay tarafından ‘’Sevgiden Hak Odağına Kapsayıcı PDR’’ başlığı kapsamında gerçekleştirildi. Son oturum olan olan ikinci atölyemizde Dr. Öğr Üyesi Ezgi Toplu Demirtaş ‘’LGBTİ+ Temel Kavramlar ve Mitler Atölyesi’’ başlıklı atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Etkinlik bu oturum ile son buldu. Her hocamızın sunumundan çok verim aldığımız ve ihtiyaçları özelleşen gruplar hakkında farkındalığımızı arttırdığımız bu etkinlik için katkı sunan herkese ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.